A Veszprém FOLK a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Csík zenekar koncertje, 09.15. 21:00, Szentháromság tér

Nos, ez a Csík Zenekar.

A Csík zenekar Kossuth-díjas, részben népzenét, részben népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó magyar együttes, 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Az eltelt három évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk elismerését jelzi a Fonogram díj, amelyet 2007 elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott „Senki nem ért semmit” című albumért világzene kategóriában.

Csík János zenekarának első formációja 1988-ban alakult meg, mégis jelenlegi összeállításukban jutottak el pályájuk csúcsára, s lettek Magyarország egyik legnépszerűbb népzenei együttese.

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.

A Csík Zenekar tagjai:

Majorosi Marianna – ének
Barcza Zsolt – cimbalom, tangóharmonika
Bartók József – nagybőgő
Csík János – hegedű, ének
Kunos Tamás – brácsa
Makó Péter – fúvósok
Szabó Attila – hegedű, gitár


A koncerten a részvétel ingyenes!

Időpont

2023.09.15 21:00 - 23:00

Helyszín

Szentháromság tér

Veszprém • +36 20 204 00 06 • gom3z.gom3z@gmail.com