A Veszprém FOLK a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

A VeszprémFOLK 2023

Nép- és világzenei kavalkád, a néptánc  jeles napjai Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában - 2023. szeptember 15-17.

 

A VeszprémFolk 2023-at őszinte, hiánypótló projektként álmodtuk meg, melyben a hagyományőrzés és a témához kapcsolódó világzenei irányzat egyszerre szólítja meg az élő népművészet iránt érdeklődő közösséget, valamint a világzene enyhén folklorisztikába forduló közönségét.

Egyszerre érinti az autentikus folkéletet, a világzenei attitűdöket és a jeles napok egyházi ünnepkörének hagyományőrző rétegét - mindezt kivetítve az családokra, gyerekekre és felnőttekre egyaránt.  A rendezvény tartalmát és célközönségét tekintve különleges szellemiségével csatlakozik az Európa Kulturális Fővárosa projekt programsorozatába.

A legfőbb cél, hogy nyitott és organikus hagyományőrző, hagyományápoló értékrendeket felsorakoztató rendezvény  valósuljon meg, melyben egyszerre szerepel az élő népművészet fennmaradásának és fenntartásának szándéka, illetve modern köntösben adja tovább a Veszprém-térségi, megyei, akár országos  közösségeknek az értékőrzés fontosságát. 


Veszprém • +36 20 204 00 06 • gom3z.gom3z@gmail.com